Το Κέντρο μας

Το κέντρο «ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ» δημιουργήθηκε στη Λαμία με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, της Ειδικής Αγωγής και της Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Είναι ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, στελεχωμένο από μια άψογα εναρμονισμένη διεπιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής.

Στις υπηρεσίες του κέντρου μας εντάσσεται Παιδοψυχιατρική Αξιολόγηση καθώς και προγράμματα Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Μαθησιακής Αποκατάστασης, Συμβουλευτικής (παιδιών, ενηλίκων, οικογένειας), Ψυχολογικής Υποστήριξης και Ψυχοθεραπείας. Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου μας καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα, την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και της οικογένειάς του. Με βάση την έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης προσανατολισμένο στην επιτυχία.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος γίνεται έπειτα από αξιολόγηση από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και διεπιστημονική ομάδα, την ευθύνη της οποίας έχει Παιδοψυχίατρος με πολυετή εμπειρία.

Η αξία της προσωπικής επαφής για τη δημιουργία σταθερών βάσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας είναι η βασική μας αρχή και για αυτό το λόγο σας περιμένουμε να γνωριστούμε!